*

           

*

w w w . a g g i s t a . g r

   Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα της Αγγίστας Σερρών.

   

 

 

Αστική Εταιρία "Η χώρα της Αγγίστας"

aggistashomeco@yahoo.gr

Τα νέα της Εταιρίας στο H Αγγίστα στο facebook


 

Αποκωδικοποιώντας το έμβλημα της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ» neo

 

        Στο επάνω τμήμα του εμβλήματος κι ενδιάμεσα κάτω, με κεφαλαία γράμματα, σημειώνεται η επωνυμία της Εταιρίας μας, αποδοσμένη με τον αυθεντικό τύπο γραμματοσειράς, ο ίδιος τύπος γραμματοσειράς που επιλέχθηκε για τη χάραξη της κτητορικής επιγραφής πάνω στο παλαιό ασημένιο δισκοπότηρο του ναού της Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου.

        Με χρονολογική σειρά, από κάτω προς τα πάνω:
1. οι πεσμένοι κίονες αντιπροσωπεύουν τις δυο πεσμένες μονολιθικές κολόνες, που διασώθηκαν εντός του αρχαιολογικού χώρου της ρωμαϊκής αγροτικής έπαυλης Villa Rustica.

2. στο κέντρο του εμβλήματος, υπάρχει πιστή αναπαράσταση του παλιού σιντριβανιού της Αγγίστας, έργο Οθωμανών τεχνιτών.

 3. στη δεξιά μεριά του εμβλήματος υπάρχει το παλιό ασημένιο δισκοπότηρο της Θείας Μετάληψης από τον μεταβυζαντινό ναό της Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου.

4. στην αριστερή μεριά του εμβλήματος υπάρχει η φτερωτή ενός νερόμυλου σε κίνηση, συμβολική αναφορά στους 10 αλεστικούς νερόμυλους της Αγγίστας, που λειτουργούσαν κατά μήκος του ρέματος της Ανάληψης.

        Το έμβλημα χρωματίστηκε σε μια απόχρωση του ανοιχτού γαλάζιου, ένα χρώμα που διεθνώς ταυτίζεται με το νερό και το υδάτινο στοιχείο, σε μια περιοχή η οποία ανέκαθεν είχε πολύ τρεχούμενο νερό, εντός κι εκτός οικισμού.


ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2018  neo

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ» με την αγαστή συμμετοχή της ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ επί τη ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για την πανσέληνο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και την ευγενή προσφορά των ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΗ.ΚΕ.ΔΑ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΖΙΧΝΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΓΙΣΤΑΣ   τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2018 / ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΙΣΤΑ» και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να τις πλαισιώσετε όλοι σας.

1. Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου του Σταθμού Αγγίστας ώρα 8:30΄μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» από την θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Ζίχνης σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου.

2α. Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στον αρχαιολ. χώρο του μακεδονικού τάφου Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ.Μαρία Σταμπούλογλου.

2β. Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αγγίστας:

ώρα 8:30΄μ.μ. Καλωσόρισμα προσκεκλημένων - Εναρκτήρια ομιλία - Χαιρετισμοί.

ώρα 8:45΄μ.μ. προβολή κινηματογραφημένου θεατρικού δρώμενου «Ο μακεδονικός τάφος Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας· η στιχομυθία μιας προαναγγελμένης ανασκαφής».

ώρα 9:00΄ μ.μ. η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Μαρία Σταμπούλογλου, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα: «Ο μακεδονικός τάφος Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας».

ώρα 9:30΄μ.μ. θα χαιρετήσουμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι με τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ροδολίβους «ΑΠΟΛΛΩΝ».

*Επισημαίνεται ότι πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου & έδρα της Αστικής Εταιρίας θα λειτουργεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με την επιμέλεια της Κατερίνας Μανωλάκη (ζωγράφος, αγιογράφος) που θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

3. Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και περί ώρα 8:00΄ μ.μ., η μπάντα του Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης «ΠΡΟΟΔΟΣ» θα συνοδεύει, παιανίζοντας, την περιφορά της τιμώμενης εικόνας του εορτάζοντος Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αγγίστα.


Κουρμπάνι Αγγίστας 2018

 Η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»

και

η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΟΥ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2016»

 Με την ευγενή προσφορά του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ   του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ

 και την οικονομική υποστήριξη

της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

 την εκδήλωση «Κουρμπάνι  Αγγίστας 2018»

στις 06 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 12:30 το μεσημέρι,

στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου,

με τα χορευτικά συγκροτήματα

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ,

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ

& του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ

                        και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε και να τις πλαισιώσετε  όλοι σας.

 


ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2017

Afisa_Prodronia_2017_Aggistas

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία

«Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»,

με την ευγενή προσφορά των:

ΜΟΥΣΙΚΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ « Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗ – ζωγράφος, αγιογράφος και

ΔΗ.ΚΕ.ΔΑ. του Δήμου Αμφίπολης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ

τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις « ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2017 »

1. Στις 05 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας:

aggista_5-08-2017

α. ώρα 8:30΄ μ.μ. Καλωσόρισμα προσκεκλημένων - Εναρκτήρια ομιλία - Χαιρετισμοί.

β. ώρα 8:45΄ μ.μ. ο κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «Οψόμεθα εις Φιλίππους», μίλησε για το θέμα με τίτλο «Φίλιπποι – Αγγίστα, μια στάλα δρόμος» και υπότιτλο «Η ζωή μας αλλάζει χάρη στις δικές μας δυνάμεις! Προοπτικές για την περιοχή μας μέσα απ’ τις δράσεις της Ομάδας ‘Οψόμεθα εις Φιλίππους’».

γ. ώρα 9:15΄μ.μ. Το αυγουστιάτικο φεγγάρι με τους ήχους της μπάντας και τα τραγούδια της χορωδίας του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Ροδολίβους «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ».

aggista_5-08-2017

*Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην αίθουσα του Δημ. Σχολείου-έδρα της αστικής εταιρίας λειτούργισε ομαδική έκθεση ζωγραφικής με την επιμέλεια της Κατερίνας Μανωλάκη – ζωγράφος, αγιογράφος και ήταν ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό. Εκθέτουν: Ζωγραφική: Βάσια Λαδιά, Πασχάλης Γονατάς, Ανέστης Πρωταίος, Βασίλης Βαφειάδης, Δάφνη Παπατζιάμου, Φιλαρέτη Κουφογεώργου, Μαρία Κουκουβέτσιου-Κλώτσικα, Στέλλα Τσεχερίδου, Κατερίνα Μανωλάκη. Μακέτα: Δημήτριος Αγοραστός.

2. Στις 28 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα και περί ώρα 8:00΄ μ.μ., η μπάντα του Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης «ΠΡΟΟΔΟΣ» θα συνοδεύει, παιανίζοντας, την περιφορά της τιμώμενης εικόνας του εορτάζοντος Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο χωριό.

 


Κουρμπάνι Αγγίστας 2017

 Η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»

και

η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΟΥ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2016»

 Με την ευγενή προσφορά του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ   του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ

 και την οικονομική υποστήριξη

της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

 την εκδήλωση «Κουρμπάνι  Αγγίστας 2017»

στις 06 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 12:00 το μεσημέρι,

στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου,

με τα χορευτικά συγκροτήματα

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ   & του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ

                        και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε και να τις πλαισιώσετε  όλοι σας.


ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2016

Aggista_18-08-2016_prodromeia

Aggista_18-08-2016_prodromeia 

 


ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2015

Η αστική εταιρία «Η χώρα της Αγγίστας» σας προσκαλεί ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», που διοργανώνει για το έτος 2015:

   Ι) Στις 28 Αυγούστου 2015, ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 8:00΄ μ.μ., η μπάντα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ» θα συνοδεύει, παιανίζοντας, την περιφορά της εικόνας του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στο χωριό

.

  ΙΙ) Στις 29 Αυγούστου 2015, ημέρα Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας: α. ώρα 7:15΄μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αγγίστας «Κωνσταντίνα Πολίτου».

β. ώρα 7:30΄μ.μ. η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κ. Πηνελόπη Μάλαμα, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα: «Η Αγγίστα και η περιοχή της από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την ύστερη αρχαιότητα»,

 aggista_29-08-2015_prodromeia

γ. ώρα 8:00΄μ.μ. θα χαιρετήσουμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι με παραδοσιακά παγγαιορίτικα και άλλα τραγούδια από το μουσικό τμήμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΙΤΑΣΤΑΣ.

ΙΙΙ) Στις 30 Αυγούστου 2015, ημέρα Κυριακή: ώρα 11:00΄π.μ., στην έδρα της Εταιρίας (Δημοτικό Σχολείο) θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Ενημερωτική Συνέλευση των μελών της και των κατοίκων του χωριού με θέμα: «Η Εταιρία, οι σκέψεις και οι δράσεις της για την Τοπική Κοινότητα Αγγίστας».


Μελλοντικές δράσεις της Εταιρίας 2015 και προτάσεις σχεδιασμού έργων στην Τοπική Κοινότητα Αγγίστας word


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «Κουρμπάνι Αγγίστας 2015»

       Η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»,  Ο « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ» και Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΟΥ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2013», Με την ευγενή προσφορά του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗΣ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» και την οικονομική υποστήριξη της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ»,

          ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ τις εκδηλώσεις και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε και να τις πλαισιώσετε όλοι σας

     6 Ιανουαρίου 2015: ημέρα Τρίτη και ώρα 12,00΄μμ. η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΙΣΤΑΣ» και η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΟΥ 2014», στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου, διοργανώνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις με τα χορευτικά συγκροτήματα του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», και του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗΣ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ».

     6 Ιανουαρίου 2015: ημέρα Τρίτη και ώρα 16,00΄μμ. στο σχολείο, η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», πραγματοποιεί γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας.

     7 Ιανουαρίου 2015:  ημέρα Τετάρτη, Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αγγίστας.

 


ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ 2014

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία

«Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»,

με την αγαστή συμμετοχή της

12ΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

επί τη ευκαιρίας των εορταστικών εκδηλώσεων του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

για την πανσέληνο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας

με την ευγενή προσφορά του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ»

και με την αέναη συνοδεία της

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ

Aggista_10-08-2014

την 10η Αυγούστου 2014, ημέρα Κυριακή,

1. ώρα 7:30΄μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Επαύλεως (Villa Rustica) στην Αγγίστα, όπου πραγματοποίησε ξενάγηση στο χώρο από την Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Δαδάκη.

Aggista_10-08-2014 Aggista_10-08-2014

2. ώρα 8:30΄μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αγγίστας, όπου ακολούθησε διάλεξη από την Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Δαδάκη με θέμα «Η Ρωμαϊκή Έπαυλις της Αγγίστας και η ιστορία της» με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Aggista_10-08-2014

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στον ίδιο χώρο με τις μελωδίες της χορωδίας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΠΡΩΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ», υπό το φως της πανσελήνου.

Aggista_10-08-2014

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΑΓΓΙΣΤΑ_10-8-2014


aggista_19-07-2014

Στην εκδήλωση της εταιρίας στις 19 Ιουλίου 2014, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 8:00΄μ.μ., στην έδρα της εταιρίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας, στην οποία ο κ. καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τ. Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ  Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο για όλους μας θέμα: «Η στεφανιαία νόσος της καρδιάς και η αντιμετώπισή της». Την εκδήλωση συνόδευσε προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και ακολούθησε συζήτηση του κ. καθηγητή με τους παρευρισκόμενους.

 


Aggista_5-1-2014

Φωτογραφία απο την 5 Ιανουαρίου 2014: ημέρα Κυριακή και ώρα 4,30΄μμ.,όπου η αστική εταιρία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», στα γραφεία της στο Δημοτικό Σχολείο Αγγίστας,   πραγματοποιησε εκδήλωση με  ιστορική αναδρομή για το κουρμπάνι. Πλαισιώθηκε με παλιά Παγγαιορίτικα τραγούδια απο τις γυναίκες  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΝΙΔΑΣ».

 


aggista_28-8-2013

Φωτογραφία απο την περιφορά της εικόνας του Προδρόμου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής και πλήθος κόσμου. Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013


Aggista_11-08-2013

Φωτογραφία απο τα εγκαίνια των γραφείων της αστική -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα-εταιρεία "Η Χώρα της Αγγίστας" που πραγματοποιηθηκαν την   Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 11 π.μ. (στο παλιό δημοτικό σχολείο).


ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία

«Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ»,

"AGGISTA΄S HOME COMPANY"

που εδρεύει στην Τ.Κ. ΑΓΓΙΣΤΑΣ, Δ.Ε. ΠΡΩΤΗΣ, Δ. ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ 


Aggista_06-01-2013

Αγαπητοί μας φίλες και φίλοι,

Έχουμε ξαναβρεθεί κοντά σας. Αλλά, ας ξανασυστηθούμε.

     Είμαστε μία Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συστήθηκε στις 03-05-2012, με αύξοντα αριθμό 105, και εγγράφηκε στα Βιβλία Εταιριών που τηρούνται στο Πρωτοδικείο Σερρών, με έδρα το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και 10ετή διάρκεια.

     Τα μέλη της εταιρίας είναι οι: 1. Αρβανίτης Δημήτριος του Κων/νου, 2. Δεϊρμεντζόγλου Ιωάννης του Θεοδώρου, 3. Δελήκανλης Παναγιώτης του Νικολάου, 4. Καμπουρίδης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, 5.Καρράς Νικόλαος του Αναγνώστου, 6.Κουτρούλης Αντώνιος του Δοξάκη, 7.Λουλάς Δημήτριος του Ιωάννη, 8.Μαρίνος Διονύσιος του Νικολάου, 9.Πάλλας Δημήτριος του Βαΐου, 10.Πάλλας Δημήτριος του Αγγελου, 11.Παπακωνσταντίνου Χρήστος του Κων/νου, 12.Πολίτης Αθανάσιος του Δημητρίου, 13. Σαββάτης Αθανάσιος του Νικολάου, 14. Σαμαράς Γεώργιος του Φωτίου,15. Τσερβένης Χρήστος του Χρήστου, 16. Τσιντάρης Δημήτριος του Αθανασίου 17. Ψευτάκης Θωμάς του Βασιλείου. Ήταν επίσης και ο Πυρίντσης Αγγελος του Μιλτιάδη, πρόσφατα αποβιώσας.

     Η εγγραφή μέλους στην εταιρία είναι πέντε ευρώ (5,00Ε) και η ετήσια συνδρομή δέκα ευρώ (10,00Ε).

     Οι σκοποί της, όπως ενδεικτικά αναφέρονται στο καταστατικό της είναι η καλλιέργεια, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του πολιτιστικού και πολιτισμικού στοιχείου του χωριού μας μέσω της τέχνης, της φύσης και της ιστορίας της. Δηλαδή, >η μελέτη, η διάδοση, η προστασία και η διαφύλαξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Αγγίστας Σερρών και της ευρύτερης περιοχής, αυτής, η μελέτη, >η ανάδειξη της ιστορίας του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αγγίστας, καθώς και η προστασία και η διαφύλαξη αυτού ως ιστορικού κτιρίου, μετά των ιερών κειμηλίων, σκευών, βιβλίων, εικόνων και λοιπών πραγμάτων που βρίσκονται εντός και πέριξ αυτού, >η προώθηση της επικοινωνίας μέσω της τέχνης, της ιστορίας και της λαογραφίας της Αγγίστας Σερρών, >η ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επαφών και η συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς, >η ανάδειξη του φυσικού κάλλους και της θέσης της Αγγίστας Σερρών και η επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή ανά τους αιώνες.

     Αυτά επιδιώκουμε να τα καταφέρουμε με την επιμέλεια, παραγωγή, οργάνωση και την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και διαλέξεων σχετικών με την εκκλησιαστική τέχνη, την εν γένει πολιτιστική και εικαστική προώθηση της τέχνης και των εικαστικών γενικότερα, την οργάνωση και διακίνηση καλλιτεχνικών, εικαστικών, λαογραφικών, κοινωνικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, φεστιβάλ, σεμιναρίων, ομιλιών, εκθέσεων (π.χ. φωτογραφιών, ειδών τέχνης κλπ.), συνεταιριστικών ή παραγωγικών δραστηριοτήτων με σκοπό την πολιτιστική και παραγωγική δραστηριοποίηση του κοινωνικού χώρου, παραστάσεων ή θεαμάτων οποιασδήποτε μορφής (θεατρικής, χορευτικής, μουσικής, κ.λ.π.), τη συγγραφή, έκδοση, μετάφραση και διάθεση επιστημονικών, εκπαιδευτικών, ιστορικών, λογοτεχνικών έργων, καθώς και μελετών, περιοδικού, εντύπων, φυλλαδίων και γενικά η χρήση κάθε γραπτού και ηλεκτρονικού μέσου, καθώς και τη συμμετοχή σε τοπικά, ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, συνέδρια, συναντήσεις, εκδηλώσεις κ.λ.π.

     Μέχρι τώρα περιοριστήκαμε στο ειδικό για τους σκοπούς μας και φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλους μας αυτό της επιστροφής των ιερών κειμηλίων του Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου του χωριού μας. Καταφέραμε να το αναδείξουμε, να «ταράξουμε τα νερά», να διεκδικήσουμε τα κειμήλια μέσα από απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και σύμφωνες με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας. Μένει πλέον, να δράσει η ίδια η πολιτεία προς αυτήν την κατεύθυνση. Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας και σας θέλουμε πάντα δίπλα μας στο μέλλον για να το πετύχουμε.

     Χρειαστήκαμε για όλα αυτά και την ενεργό συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης και του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας, που ήδη εδώ και μήνες δεχόμαστε από τους φορείς τους, πρώτα με την έμπρακτη ηθική συμπαράσταση στο έργο μας και ύστερα με τη διάθεση κονδυλίων για τη διαμόρφωση-ανακαίνιση της αίθουσας του Σχολείου μας- της έδρα μας και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.

     Αλλά, πάνω από όλα χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράστασή σας και τη συμμετοχή σας στα όσα θα αποφασίσαμε και θα αποφασίσουμε περαιτέρω να κάνουμε μαζί, για να γίνουν όλα τα παραπάνω πράξη. Θέλουμε να σας ακούσουμε.

     Γι΄αυτό σας καλούμε να πλαισιώσετε την εταιρία μας και να συμπορευθείτε στην πραγμάτωση των σκοπών της. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να τους πετύχουμε.

     Σας περιμένουμε.

     Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Οι διαχειριστές


 

 

 

 

 

 

 

 

| Αγγίστα | Ιστορία | Κουρμπάνι | Νερόμυλοι | Αρχιτεκτονική | Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου | Εκκλησία Αγίου Νικολάου | Αγροτική έπαυλη |

| Ποταμός Αγγίτης | Αστική Εταιρία " Η Χώρα της Αγγίστας " | Σύλλογος Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης | Σύλλογος Γυναικών Αγγίστας |

 

w w w . a g g i s t a . g r

 

Website Design  &  Administration : Zervaki Evaggelia

Copyright © 2000-2019  -    Last update 12/01/2019  -  All rights reserved.